938866151 info@dmelectronica.com

Actualitza’t a Windows 10 cada cop queda menys

DM Microsoft Actualitza’t a Windows 10 cada cop queda menys

Microsoft

Actualitza’t a Windows 10 cada cop queda menys

Posted By dmadmin

Res ha tornat a ser igual des que Microsoft anunciés el 2015 que donaria l’opció a tots els usuaris d’instal·lar Windows 10 gratis en els seus ordinadors. L’escriptori llueix diferent amb aquest gran avís blau en l’àrea de notificacions i el missatge pot resumir en la frase «actualitzeu o mor». La companyia de Bill Gates porta oferint a cost zero l’última versió del seu sistema operatiu des del 29 de juliol de l’any passat, data en què es va llançar el producte. Però tot s’acaba.

Segons Microsoft, Windows 10 deixarà d’estar disponible per a lliure descàrrega el dia que compleixi un any. A partir de llavors -29 de juliol del 2016-, passarà a costar 119 $. O el que és el mateix: 104 euros. Ho explica la multinacional al final d’un comunicat en el qual es congratula per haver arribat als 300 milions d’usuaris actius a Windows 10. «L’oferta d’actualització gratuïta a Windows 10 va ser la primera per Microsoft, ajudant a la gent a actualitzar-més ràpid que mai abans «, signa el vicepresident de la companyia, Yusuf Mehdi, al bloc oficial.

Tal com explicava hackread el desembre de l’any passat, Microsoft ha intentat per tots els mitjans que els usuaris es passin a Windows 10. Els missatges blaus dels que parlàvem al principi de l’article s’han anat intensificat, així com la seva mida. L’ús de tècniques més pròpies de spammers que d’una companyia que vol promocionar el seu últim producte, unit a les qüestionades garanties de privacitat que ofereix i els nombrosos errors de la pantalla blava, no han fet sinó avivar les crítiques cap a l’últim sistema operatiu de els de Bill Gates. eldiario.es ja va comptar al febrer que Windows 10 manava reports fins 5.508 vegades al dia a Microsoft en els quals s’incloïen dades dels usuaris i es connectava fins a 51 IPs diferents. En el passat, Windows 7 i 8 ja van estar en el punt de mira per instal·lar actualitzacions sense consentiment dels usuaris. No eren del tot segurs però eren legals: en acceptar el contracte de llicència, la companyia té «ple dret de fer això», tal com apunta Gordon Kelly a Forbes. No obstant això, molts es preguntaran per què han de pagar 104 euros si, en comprar un ordinador, ja estan donant el «sí vull» en aquest mateix contracte a la companyia. «No tots els ordinadors es venen amb llicència de Windows -expliquen a eldiario.es des Microsoft-. Depèn del fabricant. El comprador ha de verificar que la llicència sigui de Windows 10 i sinó, de Windows 7 o Windows 8 perquè pugui actualitzar-la de forma gratuïta abans del 29 de juliol

Actualitzar-se o pagar, aquesta és la qüestió

El moviment de Microsoft obliga tots els usuaris amb versions anteriors a actualitzar. ComputerHoy compte que la versió gratuïta de Windows 10 • la actualitzacions obligatòries, obvia les explicacions a l’usuari sobre el contingut d’aquestes actualitzacions, empra recursos de la màquina per recollir informació sobre l’experiència d’ús -uns informes que van directament a Bill Gates- i alguns programes gratuïts de versions anteriors ja no ho són -com el joc de cartes del solitari-. Contraindicacions d’un sistema operatiu gratuït. No s’acabarà el món per als que no actualitzin Windows després del 29 de juliol. Però sí hauran de pagar 104 euros a la companyia si volen posar el seu sistema operatiu a l’última. A Microsoft expliquen que les versions anteriors «es pot seguir utilitzant» passada la data, però que els «usuaris no podran disposar dels avantatges de Windows 10». És una cosa semblant al que va passar amb les versions 8, 9 i 10 d’Internet Explorer: pujar al carro o quedar condemnat a l’ostracisme. Bryan Roper, el cap de màrqueting de la companyia, assegura en un vídeo de YouTube que si decidim executar la instal·lació ara, anem a «obtenir totes les actualitzacions en el futur gratis». El que ens porta a preguntar-nos si, en dies venidors, els usuaris que no actualitzin a Windows 10 hauran de pagar per les actualitzacions del seu sistema operatiu. A més, a això se li suma el fet de quedar exposats a la Xarxa i arriscar-se a que qualsevol dels seus dispositius deixi de funcionar d’un dia per l’altre per la inexistència de drivers. És la primera vegada que Microsoft posa un deadline a un dels seus productes. «Windows 10 s’ha convertit en un servei amb actualitzacions gratuïtes. Si no es compta amb Windows 10 no es disposa d’aquest benefici», diuen des de la companyia. Els 300 milions d’usuaris celebraran el primer aniversari del sistema operatiu, ho vulguin o no. Per a uns serà gratis, per a altres no tant. En els dispositius nous, Windows 10 també s’oferirà sense cost. Els únics que podran actualitzar a l’última versió passat el 29 de juliol sense pagar un euro seran les persones amb discapacitat.

Written by dmadmin

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *